Wij zijn Fam. Broeksteeg en heten u welkom op onze website. Ons gezin bestaat uit Dick & Kim en onze zoon Stan. Wij wonen samen met onze 3 honden, 2 paarden en kippen in Berghem, Noord-Brabant. De boerderij waarin wij wonen is al ruim 100 jaar in de familie van Kim. Het kippenbedrijf is inmiddels inactief en wij genieten volop van alle ruimte die onze plek biedt.

Voor Dick is het vanaf kleins af aan altijd een droom geweest om eigen jachthonden te hebben. Eenmaal samenwonend hadden wij onze labrador pup Tigo dan ook eerder in huis dan ons bankstel.  Met Tigo heeft Dick voor het eerst kennis gemaakt met jachthondentraining. Helaas is Tigo door ziekte maar 2 jaar oud geworden. Daarna is Lola op ons pad gekomen en hebben wij besloten om op een verantwoorde wijze voortaan onze eigen honden te gaan fokken. We hebben veel ervaring opgedaan bij de fokkers van Lola en hebben alles uitgezocht omtrent bloedlijnen, gezondheid en het grootbrengen van pups. Mede daardoor is ons kennel ”High Beech” ontstaan. Met Lola heeft Dick veel jachtproeven gelopen en tegelijkertijd gebruikt bij de praktijkjacht.

Daarnaast hebben wij het altijd gehad over een Rhodesian Ridgeback als tweede hond. Hun prachtige uitstraling en waakse karakter zou een aanvulling zijn in ons leven. Net zoals bij Lola hebben we voor Nimba ook alle verplichte gezondheidtesten gedaan die volgens het fokregelement van de rasvereniging verplicht zijn, aangevuld met voor ons belangrijke DNA-testen.

Een leven zonder honden kunnen we ons niet meer voorstellen. Onze vrije tijd wordt veel aan onze honden besteed door middel van gehoorzaamheidstraining, jachttraining en jagen. Je kunt ons regelmatig tegenkomen op jachthondentrainingen en in natuurgebied Herperduin of de Maashorst waar wij regelmatig met de honden gaan wandelen.

logo-rrcn-1