Wij zijn Dick en Kim Broeksteeg en heten u welkom op onze website. Wij wonen samen met onze 3 honden, 3 paarden en kippen in Berghem, Noord- Brabant. De boerderij waarin wij wonen is al ruim 100 jaar in de familie van Kim. Het kippenbedrijf is inmiddels inactief en wij genieten volop van alle ruimte die onze plek biedt.
Voor Dick is het vanaf kleins af aan altijd een droom geweest om een eigen jachthond te hebben. Eenmaal samenwonend hadden wij onze labrador pup Tigo eerder dan ons bankstel. Nadat Tigo is overleden kwam Lola op ons pad. Met Lola heeft Dick vele KNJV proeven gelopen en wordt ze gebruikt bij de praktijkjacht.
We hebben het altijd gehad over een Rhodesian Ridgeback als tweede hond. Hun prachtige uitstraling en waakse karakter zou een aanvulling zijn in ons leven. Net zoals bij Lola hebben we voor Nimba ook alle verplichte gezondheidtesten gedaan die volgens het fokregelement van de rasvereniging verplicht zijn, aangevuld met voor ons belangrijke DNA-testen.

Na de komst van Lola hebben wij ons verdiept in het gezond fokken van honden. We hebben veel ervaring opgedaan bij de fokkers van Lola en hebben alles uitgezocht omtrent bloedlijnen, gezondheid en het grootbrengen van pups. Mede daardoor is ons kennel ”High Beech” ontstaan.

Een leven zonder honden kunnen we ons niet meer voorstellen. Onze vrije tijd wordt veel aan onze honden besteed door middel van gehoorzaamheidstraining, jachttraining en jagen. Je kunt ons regelmatig tegenkomen op jachthondentrainingen en in natuurgebied Herperduin of de Maashorst waar wij regelmatig met de honden gaan wandelen.

Dick-en-kim-van-high-beech-kennel-berghem
logo-rrcn-1