Wij krijgen wekelijks ontzettend veel e-mails van mensen die op zoek zijn naar een Labrador. Ik begrijp dat de vraag hoog is maar voor ons begint het een avondtaak te worden om iedereen te beantwoorden. Wij reageren dan ook niet meer op deze aanvragen.

Indien u opzoek bent naar een gezonde Labrador dan raad ik u aan om de site van de NLV te bekijken via www.nlv.nu. U kunt dan de erkende fokkers aanschrijven. Deze fokkers zijn erkend via de NLV en Raad van Beheer en de honden daarvan zijn gecontroleerd op diverse gezondheidseisen. Dat u op een wachtlijst wordt geplaatst is ook buiten Corona tijd een normale zaak. Houdt u dus rekening dat het zeker even kan duren voordat u een gezonde pup toegekend krijgt.

Fokkers die met de honden fokken om maandelijks de rekeningen te kunnen betalen noemen we broodfokkers. Bij deze vorm van fokkerij wordt er niet gekeken naar gezondheid (denk aan ED, HD, genetische afwijkingen etc.) van de ouderdieren, omstandigheden van moederhonden of het welzijn van de pups. Broodfok vindt iedereen zielig maar u als toekomstig hondenbezitter bent de enige die hier iets aan kunt veranderen. Broodfok vindt ik heel Nederland plaats maar de meeste zitten rondom de grens van Nederland/België. Als u op dit moment meteen een pup kunt krijgen dan is dit bijna altijd een broodfokker.

Wij hebben als erkend fokker van NLV en RRCN het welzijn van onze honden hoog in het vaandel staan. Wij fokken niet meer dan 2 nestjes per hond in hun totale leven en onze honden zijn voorzien van alle gezondheidscertificaten die zijn gecheckt door de NLV, RRCN en de Raad van Beheer om mede voor u een gezonde hond te fokken. Daarnaast zitten onze wachtlijsten in een normale tijd al geruime tijd vol voordat de pups geboren worden. Ik vind het dan ook onze plicht als hondenliefhebber u te waarschuwen voor dergelijke wanpraktijken die menig burger verafschuwt als het in tv-programma’s aan het licht komt. Alvast bedankt namens alle broodfok teven die elke vruchtbaarheid gedekt worden totdat ze niet meer kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Name *